Неймовірно ніжний, м’який крем, який прикрасить будь-яку випічку. Основа маси – суміш вершків і білого шоколаду. Важлива добавка для розпушення щільної текстури – сирний сир. Він дає легкість готового крему і не дозволяє отриманої маси залишитися нудотно. Крем може бути використаний не тільки для прошарування коржів, але і для вирівнювання поверхні торта. Також маса ідеально підходить для відсадження традиційних розеток на поверхні капкейків.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Шоколад – 170 гр.
- Вершки 30% або Вершки 33% – 300 гр.
- Сир сирний – 400 гр.
- Цукрова пудра – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати крем для торта з вершків та білого шоколаду просто! Вершки покласти в сотейник або невелику миску і ставимо на плиту. Нагріваємо їх до дуже гарячого стану, але не до кипіння.
Опускаємо в нагріті вершки білий шоколад.
Перемішуємо всі разом і відразу знімаємо з плити.
Продовжуємо вимішувати вершково-шоколадну масу – шоколад повинен повністю розплавитися і дати однорідність. Додатково можна пробити масу заглибним блендером, якщо видно, що вона недостатньо однорідна.
Накриваємо масу харчовою плівкою так, щоб вона стосувалася її поверхні – це потрібно для того, щоб не з’явилася подсохшая скоринка. Остуджуємо заготівлю і відправляємо в холодильник на шість годин. Зручно залишати на ніч, а вранці продовжити процес приготування.
Після закінчення зазначеного часу холодний сирний сир викладаємо в чисту ємність для збивання, додаємо вказану кількість цукрової пудри
Починаємо працювати міксером на високій швидкості. Домагаємося невеликий пишноти.
Дістаємо з холодильника охолоджену вершково-шоколадну заготівлю і викладаємо її у збитий сирний сир.
Продовжуємо збивати всі разом, поки не вийде однорідний пишний крем. На збивання фінальної маси йде три-чотири хвилини.
Далі відправляємо крем в холодильник на годину для стабілізації, після чого його консистенція стає ідеальною для прошарування і покриття торта.
Приємного апетиту!
Вершковий крем для торта Вершково-шоколадний крем для торта Крем-чіз для торта Сирний крем для бісквітного торта Сирний крем для торта Шоколадний крем-чіз на вершках для торта