Медовик один з найулюбленіших тортів в нашій родині. Для того, щоб просочити «Медовик» в моїй кулінарній книзі є кілька рецептів кремів, як на масляній, так і на сметанною основі. Я сьогодні хочу поділитися рецептом крему, приготованого на основі магазинної сметани. Такий крем чудово просочує торт і він, немов, тане в роті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана 20% – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати крем з магазинної сметани для медовика просто! Перш за все візьміть необхідну кількість свіжої магазинної сметани хорошої якості і підвищеної жирності не менше 20%.

Сметану викладіть на сито або друшляк, попередньо застелене чистим кухонним рушником або марлею, складеною в кілька разів.

За цей час зайва рідина стече, і сметана стане густою і охолодженою.

Сметану викладіть в глибоку ємність додайте необхідну кількість цукрового піску або цукорной пудру і ванільний цукор. Кількість цукрового піску регулюйте в залежності від власних смакових переваг і солодощі майбутнього торта.

Скориставшись міксером, ретельно збийте сметану до пишної маси.

Готовим кремом прослоите коржі медовика

Помістіть його в холодильник для просочення.

Приємного апетиту!

Крем для торта Медовик Медовик без яєць Медовик зі сметанним кремом Сметанний крем для медовика