Запечені з хрусткою скоринкою курячі крильця будуть ідеальним і смачним доповненням і до сімейного вечері, і для компанії друзів. Секрет їх смаколики укладено в медово-соєвому маринаді. Запікаємо в духовці, хоча можна і на сковорідці.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Курячі крильця – 8 шт.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати крильця в медово-соєвому соусі з часником? Курячі крильця очистіть від залишків пера, добре їх промийте під проточною водою і потім розріжте на шматочки в області суглобів. Фаланги крил можете залишити, адже є їх любителі.

В окремий посуд налийте вказане в рецепті кількість соєвого соусу, додайте мед (твердий мед краще розтопити в мікрохвильовці) і подрібнені на часничниці очищені зубки часнику. Маринад ложкою добре перемішайте.

Підготовлені шматочки крилець покладіть в окремий посуд і на 30 хвилин залийте їх медово-соєвим маринадом. За цей час шматочки пару раз перемішайте, щоб вони рівномірно промариновались. Якщо дозволяє час, можете маринувати їх і довше, буде тільки смачніше.

увімкніть Духовку на 180°С. На деко застеліть шматочок паперу для випічки і її трохи намажте олією. Замариновані шматочки курячих крилець викладіть на деко в один шар.

Запікайте крильця в розігрітій духовці протягом 40 хвилин до хрусткої золотистої скоринки. Крильця в медово-соєвому маринаді готові. Можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Курка в медово-соєвому соусі Курячі крильця Курячі крильця в духовці Курячі крильця в медово-соєвому соусі Курячі крильця в соєвому соусі Курячі крильця з часником