Якщо ви збираєтеся вибратися на пікнік і ламаєте голову, що приготувати на мангалі. Цей рецепт як раз те, що потрібно. У вас вийде відмінний курча тютюну з хрусткою скоринкою і ніжним м’ясом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Сметана – 2 – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 20 – 30 мл
  • Приправа для курки – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати курчати тютюну на мангалі? З ріпчастої цибулі відіжміть сік, часник пропустіть через прес.

Змішайте сметану, цибульний сік, подрібнений часник, сіль і спеції за смаком.

Курчати помийте, обсушити паперовими рушниками, тушку розрізати навпіл або вздовж грудки.

Змастіть тушку маринадом з усіх боків, залиште маринуватися 30-40 хвилин.

Тушку курчати загорніть у фольгу або пекарську папір і покладіть на решітку.

Готуйте курчати на не жарких вугіллі 40-60 хвилин.

Потім зніміть розгорніть м’ясо і покладіть його на решітку. Обсмажте курчати з двох сторін на гарячих вугіллі за 7-10 хвилин.

Курча тютюну готовий, подавайте м’ясо з овочами і зеленню.

Приємного апетиту!

Курча тютюну