Якщо ви збираєтеся вибратися на пікнік і ламаєте голову, що приготувати на мангалі. Цей рецепт як раз те, що потрібно. У вас вийде відмінний курча тютюну з хрусткою скоринкою і ніжним м’ясом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курча – 1 шт.
- Сметана – 2 – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 20 – 30 мл
- Приправа для курки – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати курчати тютюну на мангалі? З ріпчастої цибулі відіжміть сік, часник пропустіть через прес.
Змішайте сметану, цибульний сік, подрібнений часник, сіль і спеції за смаком.
Курчати помийте, обсушити паперовими рушниками, тушку розрізати навпіл або вздовж грудки.
Змастіть тушку маринадом з усіх боків, залиште маринуватися 30-40 хвилин.
Тушку курчати загорніть у фольгу або пекарську папір і покладіть на решітку.
Готуйте курчати на не жарких вугіллі 40-60 хвилин.
Потім зніміть розгорніть м’ясо і покладіть його на решітку. Обсмажте курчати з двох сторін на гарячих вугіллі за 7-10 хвилин.
Курча тютюну готовий, подавайте м’ясо з овочами і зеленню.
Приємного апетиту!
Курча тютюну