Особливістю цього рецепту є те, що при смаженні тушка курчати сильно розплющується під пресом і притискається до дна сковороди. За рахунок цього м’ясо ідеально прожарюється, виходить соковитим, а зверху покривається хрусткою скоринкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курча – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Коріандр – 2 ч. л.
- Кмин – 0,5 ч. л.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Вода – 0,5 ст.
Процес приготування:
Приступимо до приготування курчати тютюну під пресом на сковороді з часником. Курячу тушку добре промийте водою, висушіть паперовими рушниками і розріжте по середині грудки. Розгорніть тушку і розкладіть її на обробній дошці, накрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молотком.
Подрібніть насіння коріандру, часник очистіть і пропустіть через прес. Змішайте коріандр, часник, кмин і чорний перець. Курячу тушку добре натріть сіллю і сумішшю спецій з обох сторін.
На розігріту сковороду влийте рослинне масло.
Курчати викладіть на сковороду спинкою вгору.
Накрийте тушку плоскою тарілкою або кришкою, зверху встановіть прес, курча повинен бути добре притиснутий до поверхні сковороди.
Перші 15-20 хвилин смажте курчати на середньому вогні, перевертаючи кожні 2-3 хвилини, він повинен добре зарум’яниться і покритися хрусткою скоринкою.
Потім зменшіть вогонь, додайте на сковороду трохи води, накрийте кришкою. Смажте курча по 9-10 хвилин з кожного боку, після цього курча тютюну буде готовий, можна подавати страву на стіл.
Приємного апетиту!
Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом Курча тютюну по-грузинськи