Це страва має грузинське коріння і готується на спеціальній сковороді з гвинтовим пресом. За рецептом Іллі Лазерсона можна просто і смачно приготувати курчати тютюну на сковороді під пресом в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курча – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 60 – 80 мл
- Лимонний сік – 1 – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Перець чилі – 0.33 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування курчати тютюну за рецептом Іллі Лазерсона на сковороді під пресом смачний! Тушку курчати помийте і розріжте вздовж грудки, переконайтеся в тому, що легені повністю видалені. Розправте тушку і відбийте кухонним молотком.
Змішайте в мисці лимонний сік, рослинне масло, чорний мелений перець і сіль. Цим маринадом змастіть курчати і залиште маринуватися на 1-2 години.
Поки м’ясо маринується, приготуйте спеціальну емульсію для нього. Змішайте 1/3 подрібненого перцю чилі, рослинна олія, часник. Збийте масу до однорідності в блендері.
Поставте сковороду на сильний вогонь, розігрійте в ній рослинне масло, потім додайте вершкове масло і зменшіть вогонь, щоб масло не горіло. Викладіть на сковороду курчати шкірою вниз і встановіть на ньому прес, що залишився маринад додайте на сковороду. Смажте курчати з двох сторін по 15-20 хвилин.
Потім зніміть гніт, полийте з одного боку емульсією з чилі і часником, встановіть прес, смажте 10-15 хвилин. Потім переверніть курчати, полийте з іншого боку і смажте також з пресом 10-15 хвилин.
Подавайте курчати тютюну на стіл цілком з соусами і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом Курча тютюну по-грузинськи