Це страва має грузинське коріння і готується на спеціальній сковороді з гвинтовим пресом. За рецептом Іллі Лазерсона можна просто і смачно приготувати курчати тютюну на сковороді під пресом в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 60 – 80 мл
  • Лимонний сік – 1 – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – 0.33 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування курчати тютюну за рецептом Іллі Лазерсона на сковороді під пресом смачний! Тушку курчати помийте і розріжте вздовж грудки, переконайтеся в тому, що легені повністю видалені. Розправте тушку і відбийте кухонним молотком.

Змішайте в мисці лимонний сік, рослинне масло, чорний мелений перець і сіль. Цим маринадом змастіть курчати і залиште маринуватися на 1-2 години.

Поки м’ясо маринується, приготуйте спеціальну емульсію для нього. Змішайте 1/3 подрібненого перцю чилі, рослинна олія, часник. Збийте масу до однорідності в блендері.

Поставте сковороду на сильний вогонь, розігрійте в ній рослинне масло, потім додайте вершкове масло і зменшіть вогонь, щоб масло не горіло. Викладіть на сковороду курчати шкірою вниз і встановіть на ньому прес, що залишився маринад додайте на сковороду. Смажте курчати з двох сторін по 15-20 хвилин.

Потім зніміть гніт, полийте з одного боку емульсією з чилі і часником, встановіть прес, смажте 10-15 хвилин. Потім переверніть курчати, полийте з іншого боку і смажте також з пресом 10-15 хвилин.

Подавайте курчати тютюну на стіл цілком з соусами і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом Курча тютюну по-грузинськи