Страви в горщику завжди сприймаються з особливим трепетом. Це окремий спосіб приготування і подачі. Продукти в керамічних горщиках не втрачають вологи і завжди виходять соковитими. Приготуємо курячу печінку з картоплею в горщиках – соковитість тут точно до речі. Крім картоплі і печінки, використовуємо цибулю з морквою, бульйон, ароматні трави і вершкове масло – виходить дуже ніжно і смачно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча печінка – 700 гр.
- Картопля (варена) – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 1 шт.
- Бульйон – 500 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Приправа Італійські трави – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Сметана – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курячої печінки з картоплею в горщику в духовці? Першим етапом готуємо овочеву засмажку. Для цього очищаємо, промиваємо й обсушуємо ріпчасту цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його і викладаємо цибулю. Смажимо його до прозорості, періодично помішуючи. Потім додаємо терту моркву, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати декілька хвилин, поки морква не стане м’якою. В кінці обсмажування додаємо в зажарку, сіль за смаком, перемішуємо і знімаємо з плити.
Готуємо горщики. Це можуть бути як порційні ємності, так і одна широка загальна. Моєму горщики і насухо витираємо. На дно кладемо по шматочку вершкового масла.
Курячу печінку моєму в проточній воді, видаляємо всі плівки і судини з прожилками. Після промивання субпродукт обсушуємо від зайвої вологи. На сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо в нього підготовлену печінку. Обсмажуємо її при середньо-високої температури до рум’яної скоринки. Помішуємо, щоб скоринка утворювалася з усіх боків. На процес обсмажування не повинно піти більше трьох-чотирьох хвилин. В кінці смаження посипаємо печінка сіллю, чорним меленим перцем і італійськими травами, перемішуємо і знімаємо з плити. У підготовлені горщики поверх масла викладаємо спочатку порізаний на кубики варену картоплю, потім гарячу печінку. Завершальний шар – овочева зажарка.
В кожен горщик вливаємо підігрітий до теплого стану м’ясний бульйон так, щоб він покривав картоплю. За бажанням додаємо солі і меленого перцю.
Духовку попередньо розігріваємо до 190 градусів і ставимо в неї форми з печінкою. Запікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин. За цей час печінка повністю дійде до готовності, а картопля просочиться бульйоном і ароматами сусідніх інгредієнтів.
Дістаємо з готову печінку з духовки, даємо трохи охолонути. Подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши свіжою рубаною зеленню і супроводивши сметаною.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка в духовці Куряча печінка з картоплею Куряча печінка з цибулею в духовці Куряча печінка з цибулею і морквою в духовці