Вершковий соус робить ніжним і неповторним будь-який кулінарний рецепт. Не стануть винятком і котлети з курячого фаршу. А гарніром до страви ідеально підійде відварний картопля або пюре.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 1 кг
- Білий хліб – 2 скибочки
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Молоко сухе – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир сирний – 150 гр.
- Вершки – 200 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування курячі котлети у вершковому соусі. Промиваємо і обсушуємо куряче філе. Також можна використовувати курку цілком. Для приготування слід відокремити від кісток. Підготовлене м’ясо перекручуємо на м’ясорубці. Скибочки білого хліба замочуємо в молоці, потім змішуємо їх з фаршем.
Отриманий фарш змішуємо з сухим молоком, сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
З фаршу формуємо котлетки і викладаємо їх у форму для випікання. Кладемо в духовку, розігріту до 180 градусів. Тримаємо там 15 хвилин.
Приготуємо вершковий соус. Для цього потрібно ретельно перемішати сирний сир з вершками. Також додаємо сіль і трохи перцю. Запечені котлети викладаємо в іншу чисту форму. Так ми позбудемося від зайвого жиру. Заливаємо соусом котлети і знову ставимо в духовку на 7-10 хвилин. Оптимальна температура духовки – 140 градусів.
Дістаємо котлети в нежнейшем вершковому соусі з духовки. Подаємо до столу в теплому вигляді з вашим улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Котлети з курячого філе Курячі котлети Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без яєць Курячі котлети як в дитячому саду Ніжні курячі котлети