Традиційно у фарш додають подрібнену ріпчасту цибулю: він надає готовим котлет соковитість і аромат. Так само котлетну масу можна «розбавити» і невеликою кількістю моркви. Крім соковитості бонусом буде колір і, звичайно, додаткова клітковина. Дані котлети пропонуємо не смажити на сковороді, а запекти в духовці, щоб зробити їх максимально корисними. Приготовлені таким чином, вони безпечні для дітей і відмінно підходять тим, хто вважаємо калорії в своєму харчуванні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 1 шт.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Вода – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готуємо продукти для приготування курячих котлет з морквою в духовці. Відокремлюємо куряче філе від шкіри, кісток і хрящів. Для таких цілей можна використовувати будь-які частини курки. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Моркву очищаємо від шкірки, миємо й обсушуємо.

З філе готуємо фарш, використовуючи для цього м’ясорубку або блендер. Цибулю і моркву також подрібнюємо, аналогічно курячому м’ясу.

До фаршу з овочами розбиваємо яйце, додаємо манну крупу, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Ретельно змішуємо всі разом, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися. Приготований фарш рекомендується відбити, щоб він став більш в’язким і густим. Для цього масу беремо в руки і кидаємо про поверхню столу або в широку миску. Через п’ять-десять хвилин таких дій консистенція фаршу помітно зміниться. Формуємо котлети невеликого розміру, змочуючи руки холодною водою, щоб фарш не прилипав.

Форму для запікання застеляємо пергаментом або фольгою, злегка змащуємо поверхню олією. Викладаємо підготовлені котлети. Вливаємо в форму воду в зазначеній кількості.

Закриваємо форму фольгою, защипывая поверхню по всьому периметру. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів і ставимо форму на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти п’яти-тридцяти хвилин.

Готові котлети дістаємо з духовки, перекладаємо з форми на блюдо і подаємо до столу. Як гарнір можна подати салат зі свіжих овочів і зелені.

Приємного апетиту!

Котлети Котлети з курячої грудки Курячі котлети без яєць Курячі котлети в духовці Курячі котлети для дітей ПП котлети з курячого філе ПП курячі котлети