Додавання грибів значно змінює смак курячих котлет. Вони відразу стають набагато пахучіше, соковитіше і цікавіше. Можна використовувати різні гриби: відмінно підійдуть лисички, печериці, попередньо відварені лісові гриби. Як варіант, можна додати і трохи маринованих. У даному рецепті готуємо котлети з курячої грудки з лисичками, які не вимагають попередньої термічної обробки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 1 гілка

Процес приготування:

Для того щоб приготувати котлети з курячої грудки з грибами, лисички ретельно миємо, щоб змити поверхневі забруднення. Після промивання гриби обсушуємо. Якщо використовуються печериці, їх досить просто протерти вологою ганчіркою. Випадку з лісовими грибами їх промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом півгодини. Якщо гриби заморожені – їх розморожуємо повністю. Підготовлені гриби нарізаємо невеликими шматочками.

Курячу грудку обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо дрібними кубиками. Обов’язково ріжемо м’якоть поперек волокон, щоб готові котлети вийшли ніжними. Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами. Петрушку миємо, обсушуємо, грубі стебла викидаємо. Зелень дрібно рубаємо ножем. У мисці змішуємо подрібнену грудку, натертий сир, порізані гриби і січену петрушку. Додаємо вказану кількість майонезу, сіль і чорний мелений перець за смаком. Всипаємо картопляний крохмаль. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. Додаємо в миску з основними інгредієнтами.

Змішуємо всі компоненти ложкою до відносної однорідності. Маса повинна мати досить густу консистенцію.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Ложкою викладаємо котлетну масу у вигляді котлет бажаного розміру. Обсмажуємо по три-чотири хвилини з кожного боку. При необхідності доливаємо трохи рослинного масла. Кришкою сковороду не закриваємо – так вийде рум’яна хрустка скориночка.

Готові котлети знімаємо зі сковороди, перекладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Такі котлети смачні як в гарячому вигляді, так і в холодному. Салат зі свіжих овочів, а також різні соуси відмінно доповнять це ситне блюдо.

Приємного апетиту!

Курячі кітлети без борошна Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без яєць Курячі котлети з крохмалем Курячі котлети з сиром і зеленню Курячі котлети з сиром на сковороді Курячі котлети на сковороді Рублені котлети з курячої грудки з борошном