Курячі котлети з овочами – смачний і апетитний обідній варіант. Страву можна запекти в духовці, що дозволить зберегти безліч корисних властивостей продуктів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий фарш – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати курячі котлети з овочами в духовці, ріпчаста рук дуже дрібно нарізаємо.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості.

Моркву очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими кружечками.

Дрібно шаткуємо капусту.

Солодкі перець очищаємо від насіння і серцевини і також нарізаємо. Тепер підготовлені свіжі овочі подрібнюємо в блендері до стану кашки.

В загальній тарілці з’єднуємо курячий фарш, овочеве пюре, обсмажену цибулю, сіль, мелений перець і манну крупу. Рівномірно і ретельно перемішуємо.

Лист устеляємо папером для випікання або фольгою. Сюди викладаємо зліплені котлети. Випікаємо 25 хвилин до утворення рум’янцю. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.

Готові курячі котлети з овочами розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Готово!

Котлети з курячого фаршу Котлети з курячого фаршу в духовці Курячі котлети Курячі котлети без яєць Курячі котлети в духовці Курячі котлети з манкою Курячі котлети з морквою