Курячі відбивні найкраще готувати в клярі – в густому, тягучому тісті, в яке вони легко умочують, а потім обсмажують з двох сторін до красивою і червоною, хрусткої скоринки. Кляр хороший тим, що допомагає м’яса залишатися соковитим, що особливо актуально, коли мова йде про сухуватою курячої грудки. Саме завдяки кляру відбивна з курячої грудки вийде не пересушеною, а ніжною і дуже апетитною.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Куряче філе – 0.7 кг
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 4 – 5 ст. л.
  • Яйце – 2 – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування курячою відбивною в клярі в духовці. Грудку курячу обмийте, обсушити, наріжте кожне філе без кісточки на 2-3 частини або ще тонше.

Потім трохи відбийте філе, прикривши його харчовою плівкою.

В миску вбийте яйця, підсолити і поперчіть за смаком, збийте всі разом віночком.

Потім додайте борошно, замісіть вінчиком або виделкою густий, тягучий кляр.

Розігрійте велику сковороду з рослинним маслом, потім зменшіть вогонь до середнього.

Обсмажте курячі відбивні в клярі з двох боків до золотистої скоринки. Час смаження – по 2-3 хвилини з кожного боку.

духовку нагрійте до 180 градусів, викладіть відбивні на деко, застелене папером для запікання.

Змастіть курячі відбивні зверху сметаною і запікайте ще 15 хвилин.

Приємного апетиту!

Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Курячі відбивні Курячі відбивні в духовці