Курячі відбивні найкраще готувати в клярі – в густому, тягучому тісті, в яке вони легко умочують, а потім обсмажують з двох сторін до красивою і червоною, хрусткої скоринки. Кляр хороший тим, що допомагає м’яса залишатися соковитим, що особливо актуально, коли мова йде про сухуватою курячої грудки. Саме завдяки кляру відбивна з курячої грудки вийде не пересушеною, а ніжною і дуже апетитною.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 0.7 кг
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 4 – 5 ст. л.
- Яйце – 2 – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування курячою відбивною в клярі в духовці. Грудку курячу обмийте, обсушити, наріжте кожне філе без кісточки на 2-3 частини або ще тонше.
Потім трохи відбийте філе, прикривши його харчовою плівкою.
В миску вбийте яйця, підсолити і поперчіть за смаком, збийте всі разом віночком.
Потім додайте борошно, замісіть вінчиком або виделкою густий, тягучий кляр.
Розігрійте велику сковороду з рослинним маслом, потім зменшіть вогонь до середнього.
Обсмажте курячі відбивні в клярі з двох боків до золотистої скоринки. Час смаження – по 2-3 хвилини з кожного боку.
духовку нагрійте до 180 градусів, викладіть відбивні на деко, застелене папером для запікання.
Змастіть курячі відбивні зверху сметаною і запікайте ще 15 хвилин.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Курячі відбивні Курячі відбивні в духовці