Курячі відбивні в паніровці, обсмажені до хрусткої скоринки, з колечком соковитого ананаса і розплавленим сиром зверху – це не варіант смачного, ситної вечері? Свіжі овочі та зелень стануть ідеальним доповненням до такої відбивною. Крім того, приготування не займе багато часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 800 гр.
  • Ананас консервований – 1 банка
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Почнемо готувати курячі відбивні з ананасом на сковороді. Куряче філе обсушуємо, зрізаємо прожилки, пленочки і хрящики. Розрізаємо кожен шматок філе на рівні скибочки невеликої товщини.

Викладаємо скибочки на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо молоточком з обох сторін. Посипаємо сіллю, чорним меленим перцем.

У невеликій мисці збиваємо виделкою або вінчиком яйця.

В сковорідці розігріваємо рослинне масло до гарячого стану.

Кожну відбивну потім у збите яйце з усіх боків і одразу ж викладаємо на сковорідку.

Якщо масло добре розігріта, то яйце відразу схопиться і не буде розтікатися з відбивною. Кожен шматок обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Банку з ананасами розкриваємо, кільця дістаємо і даємо повністю стекти рідини.

Відбивні укладаємо на деко і покриваємо кожну кільцем ананаса.

Сир тремо на крупній тертці і викладаємо сирну стружку поверх ананасів.

Лист з підготовленими відбивними ставимо в розігріту духовку на кілька хвилин, щоб сир розплавився. Готові відбивні подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням зеленню.

Приємного апетиту!

Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в сирному клярі Відбивні з курячого філе на сковороді Кляр для відбивних з курячого філе