Відбивні з курки, запечені з картоплею – ситне гаряче блюдо, яке готується швидко і виручить як у будні, так і в свята. Не забудьте при подачі щедро посипати відбивні січеною зеленню, щоб підсилити аромат запеченої страви. Для запікання рекомендуємо використовувати молоду картоплю невеликого розміру, так як він виграє за смаком і запікається швидше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля (молодий) – 900 гр.
  • Куряча грудка – 1 кг
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Готуємо необхідні продукти для курячих відбивних з картоплею в духовці. Для цього картоплю ретельно промиваємо з допомогою щітки, шкірку не знімаємо, так як картопля молода. Розрізаємо кожен плід на чотири частини. Якщо використовуєте звичайний великий картопля, то його необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками.

Зелень петрушки промиваємо заздалегідь і обсушуємо.

Картоплю складаємо в підходящу за розміром ємність, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і поливаємо двома столовими ложками оливкової олії. Перемішуємо шматочки картоплі зі спеціями.

Розігріваємо на сковорідці три столові ложки оливкової олії.

Часник очищаємо, ріжемо на маленькі шматочки і висипаємо їх в гаряче масло. Помішуючи, обсмажуємо на середній температурі до легкого рум’янцю.

Лимон промиваємо, обсушуємо, видавлюємо сік з однієї половинки, другу відкладаємо для подачі. Лимонний сік виливаємо на сковорідку до часнику, всипаємо цукор і при постійному помішуємо досягаємо повного розчинення цукрових кристаликів.

Потім кладемо паприку, перемішуємо і знімаємо з плити.

Курячу грудку обсушуємо і нарізаємо пластинами середньої товщини. Укладаємо пластини на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо з обох сторін.

Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Форму, в якій будуть запікатися відбивні, змащуємо однією столовою ложкою оливкової олії і викладаємо в неї підготовлені відбивні, намагаючись розмістити їх ближче до центру, а краї залишити порожніми.

На покладені відбивні виливаємо часникову суміш з сковорідки, лопаткою розподіляємо її по всьому отбивным по можливості рівномірно.

По краях форми викладаємо шматочки картоплі зі спеціями.
Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо форму в гарячу духовку на середній рівень і запікаємо протягом 25-30 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу форму дістаємо і залишаємо на 5-10 хвилин трохи охолонути і настоятися. Після цього розкладаємо відбивні з картоплею по порційних тарілках.

подрібнюємо Зелень петрушки і посипаємо нею відбивні на тарілках.

Решту половинку лимона розрізаємо на шматочки і викладаємо їх поруч з кожної відбивною.

Приємного апетиту!

Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Курячі відбивні в духовці Курячі відбивні під шубою в духовці