Відбивні з курки, запечені з картоплею – ситне гаряче блюдо, яке готується швидко і виручить як у будні, так і в свята. Не забудьте при подачі щедро посипати відбивні січеною зеленню, щоб підсилити аромат запеченої страви. Для запікання рекомендуємо використовувати молоду картоплю невеликого розміру, так як він виграє за смаком і запікається швидше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля (молодий) – 900 гр.
- Куряча грудка – 1 кг
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Паприка – 1 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Готуємо необхідні продукти для курячих відбивних з картоплею в духовці. Для цього картоплю ретельно промиваємо з допомогою щітки, шкірку не знімаємо, так як картопля молода. Розрізаємо кожен плід на чотири частини. Якщо використовуєте звичайний великий картопля, то його необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками.
Зелень петрушки промиваємо заздалегідь і обсушуємо.
Картоплю складаємо в підходящу за розміром ємність, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і поливаємо двома столовими ложками оливкової олії. Перемішуємо шматочки картоплі зі спеціями.
Розігріваємо на сковорідці три столові ложки оливкової олії.
Часник очищаємо, ріжемо на маленькі шматочки і висипаємо їх в гаряче масло. Помішуючи, обсмажуємо на середній температурі до легкого рум’янцю.
Лимон промиваємо, обсушуємо, видавлюємо сік з однієї половинки, другу відкладаємо для подачі. Лимонний сік виливаємо на сковорідку до часнику, всипаємо цукор і при постійному помішуємо досягаємо повного розчинення цукрових кристаликів.
Потім кладемо паприку, перемішуємо і знімаємо з плити.
Курячу грудку обсушуємо і нарізаємо пластинами середньої товщини. Укладаємо пластини на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо з обох сторін.
Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Форму, в якій будуть запікатися відбивні, змащуємо однією столовою ложкою оливкової олії і викладаємо в неї підготовлені відбивні, намагаючись розмістити їх ближче до центру, а краї залишити порожніми.
На покладені відбивні виливаємо часникову суміш з сковорідки, лопаткою розподіляємо її по всьому отбивным по можливості рівномірно.
По краях форми викладаємо шматочки картоплі зі спеціями.
Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо форму в гарячу духовку на середній рівень і запікаємо протягом 25-30 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу форму дістаємо і залишаємо на 5-10 хвилин трохи охолонути і настоятися. Після цього розкладаємо відбивні з картоплею по порційних тарілках.
подрібнюємо Зелень петрушки і посипаємо нею відбивні на тарілках.
Решту половинку лимона розрізаємо на шматочки і викладаємо їх поруч з кожної відбивною.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Курячі відбивні в духовці Курячі відбивні під шубою в духовці