Соковиті і ароматні курячі шматочки, запечатані в рум’яної скоринки стануть відмінним основним блюдом, яке буде поєднуватися з будь-яким гарніром і для будь-якого випадку. Готуються вони швидко і безхлопотно, впорається навіть початківець кулінар.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча грудка – 700 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для курки – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати курячі відбивні з майонезом на сковороді. Курячу грудку промийте і обсушіть паперовим рушником.

Покладіть на обробну дошку і обріжте жир, плівки, хрящі при їх наявності. Розріжте філе поперек волокон шматками в 2 див., оберніть харчовою плівкою і відбийте кухонним молотком приблизно вдвічі зменшивши товщину і відповідно збільшивши ширину.

У миску просійте борошно, це дозволить їй стати більш повітряної і позбавить від сміття.

Яйця збийте виделкою до пишноти, додайте майонез і половину борошна, приправу, перець.

Розігрійте сковороду з маслом на дні. Умочіть відбивну з обох сторін у борошні, потім занурте в кляр, щоб він покрив весь шматок.

Викладайте відбивні на гарячу сковороду і смажте з обох боків на середньому вогні до рум’яного кольору.

На плоску тарілку покладіть паперові рушники у кілька шарів і викладайте на неї шматочки засмаженого м’яса, щоб видалити зайвий жир. Подавайте відбивні гарячими.

Готуйте з задоволення і насолоджуйтеся смачними стравами!

Відбивні Відбивні з курячого філе в клярі з яєць і борошна Курячі відбивні Курячі відбивні в клярі на сковороді Курячі відбивні на сковороді