На сковороді можна смажити відбивні не тільки в борошняній паніровці, але і в картопляному клярі. Сира картопля може стати прекрасною «шубкою» для курячої грудки, вона додає м’ясу соковитість і аромат. Легким гарніром до такого гарячого страви є салат зі свіжих овочів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 700 – 800 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Петрушка – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати курячі відбивні в картопляному клярі на сковороді легко! Обмийте куряче філе, обсушіть, гострим ножем розрізати на 2-3 частини, потім злегка відбийте, попередньо обернувши філе харчовою плівкою.

З кожної сторони філе підсоліть і поперчіть.

Приготуйте картопляне тісто. Дрібно нарубаєте кріп і петрушку, цибулю і часник (їх можна натерти на тертці, якщо немає бажання дуже дрібно рубати). З’єднайте всі в мисці.

Туди ж додайте картоплю, яку заздалегідь потрібно очистити, помити і натерти на середній тертці, а також і майонез. Щоб кляр вийшов щільним, додайте в тісто борошно.

нагрійте Масло на сковороді, потім умочіть філе в кляр і обсмажте з одного боку під кришкою до рум’яності.

Потім обсмажте з другої сторони філе під кришкою до рум’яності кляру.

Папір для випічки або фольгу вистеліть деко, зверху викладіть курячі відбивні, обсмажені в картопляному клярі, змастіть їх небагато сметаною за допомогою ложки або кулінарної кисті. Духовку розігрійте до 180°С, запікайте відбивні 15 хвилин.

Їжте блюдо гарячим, поки картопляна скоринка ще хрумтить!

Приємного апетиту!

Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в клярі з яєць і борошна Відбивні з курячого філе на сковороді Курячі відбивні