Щоб приготувати курячий шніцель в духовці, важливо дотримуватися кілька умов. По-перше, філе обов’язково потрібно відбити кухонним молоточком: м’ясні волокна стануть м’якше, сам шніцель – ніжніше. По-друге, для панірування бажано використовувати сухарі, а не муку. Велика структура панірувальної крихти дозволить домогтися рум’яної скоринки без пересушування м’яса, що складно отримати з борошном. По-третє, запікати шніцель треба швидко, поклавши на решітку і розігрів духовку до температури не менше 200 градусів. Таке «шокова» запікання при високій температурі забезпечить збереження соковитості і рум’яну скоринку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця порошок – 1 ч. л.
- Імбир сушений – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Кунжут білий – 50 гр.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати курячий шніцель в паніровці в духовці? Готуємо продукти для приготування шніцеля. Відокремлюємо куряче філе від шкіри, кісток і хрящів. Теоретично можна використовувати для шніцеля філе з будь-якої частини курки. Практично найкраще це робити з грудки: її зручно розрізати на рівні плоскі частини. Важливо розрізати таким чином, щоб зріз проходив перпендикулярно волокнам – саме так шніцель вийде ніжним і жувати його буде легко.
Підготовлені пластини філе відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін, попередньо накривши харчовою плівкою. Так від м’яса не будуть розлітатися бризки.
В широку миску розбиваємо яйця і додаємо до них сіль, чорний мелений перець, сушений часник, імбир і порошок гірчиці.
Збовтуємо виделкою або вінчиком до повної однорідності.
В іншу плоску миску висипаємо компоненти для сухої панірувальної суміші – сухарі і білий кунжут. Змішуємо їх.
Відбиті пластини філе потім з обох сторін у збитому яйці зі спеціями, потім обвалюємо в сухарно-кунжутною суміші. Руками злегка притискаємо паніровку по сторонах шніцеля.
Укладаємо заготовки на решітку. Духовку попередньо розігріваємо до температури 220 градусів. Грати зі шніцелями встановлюємо на середній рівень уже гарячої духовки і запікаємо страву протягом п’ятнадцяти – двадцяти п’яти хвилин.
Як тільки поверхня шніцелів покриється золотистою скоринкою, одразу дістаємо їх з духовки.
Готові рум’яні шніцелі перекладаємо з решітки на тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. В якості гарніру обов’язково подаємо щось соковите: свіжий зелений салат, запечені овочі, різні соуси. В остившем вигляді запечені шніцелі частково втрачають свою соковитість, тому вживати їх краще відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з курячої грудки Курячі котлети Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в духовці Курячі котлети в паніровці ПП котлети з курячого філе