Ароматні сині овочі з часником і м’ятою можна подати цілком або зробити салат, подрібнивши і додавши зелень і трохи олії. Дуже смачна і нестандартна закуска вимагає часу для квашенья, але вона того варта.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 20 шт.
- М’ята свіжа – 100 гр.
- Сіль – 31 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
Рецепт баклажанів на зиму квашених гранично простий! Баклажани невеликого розміру (10-12 см) ретельно вимийте від сміття та піску. Зробіть на кожному поздовжній надріз приблизно до середини. Засипте сіль в розрізи (по 1,5 ст. л.) та складіть овочі на друшляк. Залиште полежати 30 хвилин, після – помийте і дайте обсохнути на рушник 5 хвилин.
У велику каструлю налийте близько 3 л води ,закип’ятіть і покладіть в неї половину баклажанів.
Поварив 10 хвилин, вийміть овочі шумівкою і покладіть у широку тару. Покладіть в каструлю наступну партію. Залиште овочі охолонути до теплої температури.
Промийте м’яту під прохолодною водою, зніміть листя з гілок і порубаєте. Часник очистіть, сполосніть і наріжте слайсами. З’єднайте інгредієнти і перемніть руками. Наповніть остиглі баклажани м’ятної начинкою.
Покладіть овочі в простерилизованную банку. Змішайте оцет зі склянкою холодної води і додайте 1 ч. л. солі.
Перемішайте інтенсивно розсіл до абсолютного розчинення солі і залийте його в банку. Якщо банку залишилася не заповнена, додайте воду, розведену з оцтом у співвідношенні 1:1. Накрийте банку марлею, складеною вдвічі і зав’яжіть. Залиште в кімнаті на 2 дні, потім закрийте поліетиленовою кришкою і відправляємо в холодильник.
Через 7 днів баклажани заквасятся. Подаються баклажани холодними.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму