Готування лагмана з баранини в казані на вогнищі – це подія дня! Процес атмосферно відрізняється від звичайної готування на кухні і помітно додає приємних вражень. Аромати обсмаженого м’яса з овочами, виходять з казана, змішуються з димком багаття і свіжим повітрям – апетит розігрується не на жарт. Приготуйте лагман в колі сім’ї та друзів – такий обід точно запам’ятається!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Локшина рисова – 300 гр.
- Вода – 1.5 – 2 л
- Зелень – для прикраси
- Болгарський перець солодкий – 2 ст. л.
- в’ялені Помідори – 2 ст. л.
- Перець червоний мелений – 0.25 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
- Зіра – 0.5 ст. л.
- Бадьян – 5 зірок
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування лагмана з баранини на багатті в казані. Баранину промиваємо, обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки. Якщо є надлишок жиру, його краще зрізати. В ідеалі потрібно використовувати м’ясо молодого баранчика – воно ніжне і добре розм’якшується при гасінні.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і ріжемо ножем на кільця чи півкільця. Не варто різати дрібно, так як цибуля просто розвалиться при гасінні.
Помідори промиваємо, видаляємо слід від плодоніжки і нарізаємо невеликими кубиками. За бажанням, зняти шкірку з помідорів, обдавши їх для цього окропом.
В казані розігріваємо рослинне масло і опускаємо в нього нарізану баранину. Обсмажуємо до легкої рум’яної скоринки.
Висипаємо до м’яса цибулю, перемішуємо і продовжуємо готувати. Не забуваємо уважно стежити за процесом і помішувати інгредієнти, щоб всі обсмажувалося рівномірно і не пригорає.
В мисці смеиваем сушені помідори і солодкий сушений перець.
Висипаємо цю суміш в казан до м’яса і цибулі.
Перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин, регулярно помішуючи.
Потім кладемо до м’яса підготовлені помідори, перемішуємо.
Присмачую блюдо спеціями: додаємо червоний і чорний мелений перець, хмелі-сунелі, зіру.
Перемішуємо спеції з вмістом казана і продовжуємо тушкувати його п’ять хвилин. Обов’язково помішуємо, щоб уникнути пригорання.
Вливаємо воду в казан. Кількість води регулюємо в залежності від густоти лагмана, яку хочемо отримати.
Відразу після того, як влили воду, кладемо зірочки бадьяна.
Доводимо страву до кипіння й тушкуємо на легкому вогні, щоб домогтися насиченості. Орієнтовно на це піде одну годину.
Важливо згадати, що не повинно бути вираженого кипіння: лагман повинен повільно нудитися. Щоб було простіше домогтися такого режиму, спустіть казан на вугілля.
Поки страва нудиться, готуємо інші овочі. Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками.
З картоплі зрізаємо шкірку. Бульби промиваємо та нарізаємо кубиками невеликого розміру.
За півгодини до готовності викладаємо в лагман підготовлені моркву і картоплю. Також додаємо сіль за смаком.
Зелень промиваємо і дрібно рубаємо ножем. Окремо відварюємо локшину до повної готовності, проціджуємо її від відвару.
В порційні тарілки викладаємо спочатку трохи локшини, потім наливаємо поверх неї приготовлений лагман з казана. Поверхня страви щедро посипаємо подрібненою
Приємного апетиту!
Лагман Лагман з баранини Лагман з баранини в казані Лагман з баранини з локшиною Лагман з баранини класичний Лагман по-узбецьки