Справжній лагман прийнято готувати з баранини з картоплею. Приготування страви досить тривалий, але захоплююче. Таке кулінарне рішення прекрасно підійде для ситного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина на кістки – 500 гр.
  • Локшина удон – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Часник – 5 головок
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Кардамон – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Кінза – 1 пучок
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати лагман з баранини з картоплею легко! Спершу промиваємо баранину і відварюємо з неї бульйон. Готувати м’ясо слід 3-4 години не менш ніж 3-х літрах води.

Солимо бульйон за 10-15 хвилин до закінчення готування. Продукт вийде жирним і злегка мутним.

Далі нарізаємо цибулю тонкими кільцями і тушкуємо його в сотейнику або каструлі з товстим дном на рослинному маслі.

Моркву чистимо від шкірки, ріжемо її крупними шматочками і кладемо до цибулі.

Тепер у сотейник відправляємо все заздалегідь подрібнені овочі, крім картоплі та гострого перцю. Їх кладемо цілком. Сюди ж додаємо відокремлене м’ясо від кістки і заливаємо все це двома склянками готового бульйону.

Через 15 хвилин готування додаємо сіль, цукор і всі необхідні спеції. Тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин.

Коли картопля стане м’яким, кладемо на блюдо подрібнену кінзу і вимикаємо. Локшину відварюємо до готовності в бульйоні, що залишився.

Розливаємо блюдо порційних тарілках разом з локшиною удон і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Лагман з баранини Лагман з баранини з локшиною Лагман з баранини класичний Лагман з картоплею Лагман класичний