Справжній лагман прийнято готувати з баранини з картоплею. Приготування страви досить тривалий, але захоплююче. Таке кулінарне рішення прекрасно підійде для ситного обіду або вечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баранина на кістки – 500 гр.
- Локшина удон – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Часник – 5 головок
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Барбарис – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Кардамон – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Кінза – 1 пучок
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати лагман з баранини з картоплею легко! Спершу промиваємо баранину і відварюємо з неї бульйон. Готувати м’ясо слід 3-4 години не менш ніж 3-х літрах води.
Солимо бульйон за 10-15 хвилин до закінчення готування. Продукт вийде жирним і злегка мутним.
Далі нарізаємо цибулю тонкими кільцями і тушкуємо його в сотейнику або каструлі з товстим дном на рослинному маслі.
Моркву чистимо від шкірки, ріжемо її крупними шматочками і кладемо до цибулі.
Тепер у сотейник відправляємо все заздалегідь подрібнені овочі, крім картоплі та гострого перцю. Їх кладемо цілком. Сюди ж додаємо відокремлене м’ясо від кістки і заливаємо все це двома склянками готового бульйону.
Через 15 хвилин готування додаємо сіль, цукор і всі необхідні спеції. Тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин.
Коли картопля стане м’яким, кладемо на блюдо подрібнену кінзу і вимикаємо. Локшину відварюємо до готовності в бульйоні, що залишився.
Розливаємо блюдо порційних тарілках разом з локшиною удон і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Лагман з баранини Лагман з баранини з локшиною Лагман з баранини класичний Лагман з картоплею Лагман класичний