Дуже соковите яскраве страва, схожа за видом і складом з шаурмою. Не вимагає складного підходу і дорогих інгредієнтів, але стовідсотково порадує вас об’ємним і насиченим смаком. Для начинки обсмажуємо курку шматочками разом зі спеціями – це зробить м’ясо птиці соковитим і пряним. Обов’язково прослаиваем лист лаваша соусами, щоб пом’якшити його і створити яскраві пікантні нотки. Як не можна більш до речі сюди вписуються корейська морквина і огірок – хрумкі, соковиті, вони розбавлять ситну начинку своєю свіжістю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 1 шт.
  • Куряче філе – 140 гр.
  • Соєвий соус – 20 мл
  • Приправа для курки – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Кетчуп – 0.5 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Морква по-корейськи – 40 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Сир плавлений – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування лаваша з куркою, корейською морквою і огірком. Куряче філе розрізаємо на маленькі шматочки. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього курку. Обсмажуємо на сильному вогні протягом однієї хвилини.

Додаємо соєвий соус, приправу для курки, сіль за смаком і чорний мелений перець. Добре перемішуємо, готуємо ще хвилину і знімаємо з плити.

Лист лаваша розкладаємо на поверхні столу і змащуємо його зазначеними соусами: кетчупом, майонезом і гірчицею.

У вигляді довгої смуги викладаємо по центру аркуша корейську моркву.

Помідор і огірок промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо овочі тонкими кружечками. Викладаємо на смугу морквини спочатку гуртки помідорів, потім – платівки огірків, як показано на фото.

Поверх овочів кладемо курку, поливаємо її залишився в сковороді соком. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Посипаємо подрібненою зеленню шматочки курки.

Плавлений сир натираємо на дрібній тертці і викладаємо отриману стружку на зелень. Щоб м’який сир легше було терти на тертці, можна попередньо потримати його в морозилці півгодини, а саму тертку обполоснути водою перед натиранням.

Покладену щільно загортаємо начинку на лаваш – виходить великий довгий конверт. Обсмажуємо лаваш на сухій сковороді по хвилині з кожної сторони. Потім розрізаємо його по центру поперек на дві порції. Подаємо до столу в гарячому вигляді, поки він максимально соковитий і ароматний.

Приємного апетиту!

Лаваш з начинкою Рулет з лаваша з корейською морквою Рулет з лаваша з куркою Рулет з лаваша з куркою і сиром Рулет з лаваша з куркою, огірком і сиром Рулет з лаваша з огірком