Овочева лазанья виходить соковитою і яскравою з великою кількістю смачних і корисних овочів. Ароматна овочева лазанья з сирною скоринкою нікого не залишить байдужим. Таке блюдо відмінно підійде на вечерю. Обов’язково приготуйте блюдо і ви отримаєте величезне задоволення.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Баклажан – 200 гр.
  • Кабачки – 300 гр.
  • Селера – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати лазанью овочеву? Підготуйте необхідні продукти для овочевий лазаньї.

Цибуля порей вимити, обсушити і дрібно нарубаєте ножем.

Баклажани ретельно промийте під проточною водою, обсушити за допомогою паперових рушників. Наріжте середніми кубиками, посоліть і залиште на кілька хвилин, потім промийте, викладіть на сито і дайте стекти зайвої рідини.

Кабачки, помийте, обріжте кінчики і наріжте середнім кубиком.

Болгарський перець помийте, очистіть від серцевини і насіння, наріжте таким же способом, як інші овочі.

Стебло селери помийте і очистіть від волокон, дрібно наріжте.

Помідори ретельно помийте. Наріжте дрібним кубиком.

Глибоку добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте до розм’якшення.

Додайте баклажани, періодично помішуючи, обсмажте близько 5 хвилин.

Додайте нарізані кабачки.

Потім відправте в сковороду болгарський перець.

Додайте подрібнений селера.

Добре перемішайте і обсмажте приблизно 5 хвилин.

Викладіть нарізані помідори.

Добре перемішайте овочі.

Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Обсмажте ще кілька хвилин.

У сотейник або каструлю з товстим дном викладіть вершкове олію і розтопіть.

Додайте борошно пшеничне.

Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Поступово додайте молоко, посоліть і поперчіть, додайте мускатний горіх за смаком. Не перестаючи заважати віночком, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню.

У форму для запікання викладіть підготовлені листи лазаньї.

Потім розподіліть половину овочевої начинки.

Зверху розподіліть рівним шаром соус «Бешамель».

Знову викладіть листи лазаньї.

Потім викладіть другу половину начинки.

Змастіть білим соусом.

Знову викладіть листи лазаньї.

Розподіліть залишився соус «Бешамель» і поставте форму в розігріту духовку на 20 хвилин і випікайте при температурі 180 градусів.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Після закінчення 20 хвилин лазанью посипте натертим сиром і запікайте ще 25 хвилин.

Готову лазанью подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Кабачки з баклажанами Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Лазанья