Смачна італійська лазанья з куркою стане відмінним прикрасою святкового столу. Ситна з ніжним соусом бешамель і соковитою курочкою, вона швидко зникне з тарілкою. Готуйтеся отримувати компліменти від гостей!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 700 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Листи лазаньї – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Петрушка – за смаком
- Селера – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати лазанью з куркою? Цибулю чистимо і нарізаємо його невеликими кубиками.
Курку промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
Тепер чистимо і ріжемо гриби.
Цибулю пасеруємо на рослинній олії, поки він не стане м’яким і золотистим.
Потім додаємо до нього курку і обсмажуємо шматочки протягом 5 хв.
Засипаємо в блюдо гриби. Додаємо спеції і сіль. Перемішуємо і даруємо ще 15 хв.
Петрушку дрібно нарізаємо ножем.
З помідор потрібно видалити шкірку, а потім розрізати їх на шматочки, щоб було простіше подрібнити їх блендером.
Подрібнюємо помідори ( якщо у вас немає блендера, просто натріть помідори на тертку). Засипаємо зелень петрушки і ще раз подрібнюємо.
Для приготування соусу потрібно розтопити вершкове масло на невеликому вогні.
Додаємо в масло борошно, перемішуємо і трохи обсмажуємо.
Тепер заливаємо молоко, додаємо спеції і сіль. Варимо соус до загусання, періодично помішуючи. Соус повинен нагадувати жирну сметану.
Тепер беремо форму для випічки і укладаємо шаром листи лазаньї ( якщо зазначено, що їх потрібно попередньо відварити, то відваріть протягом часу зазначеному на упаковці).
Зверху кладемо суміш з грибів та курки.
Заливаємо все приготованим соусом.
Робимо ще один шар з листів.
І знову кладемо грибну масу.
Поливаємо все соусом.
Робимо третій шар з листів.
Викладаємо суміш з помідорів і зелені. Ставимо лазанью в духову піч на 20 хв., температуру ставимо 180 гр.
подрібнюємо Сир з допомогою великої терки.
Коли час вийде, посипаємо лазанью сиром і відправляємо назад в духовку ще на 20 хв.
Приємного апетиту!
Лазанья з грибами Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами м'ясна Лазанья