Лечо – універсальне блюдо для закачування на зиму. Багато господинь люблять його за простоту і швидкість приготування, відмінне зберігання і, звичайно ж, за те, що готовий продукт чудово поєднується з будь-якими стравами як м’ясні, так і рибними. Лечо на зиму без помідор підійде тим, хто хоче відкрити новий смак звичного страви.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Вода – 3 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати лечо на зиму без помідор? Перець болгарський помити і просушити. Видалити у кожного перцю плодоніжку і серцевину з насінням. Нарізати перці довільними не дуже великими шматочками.

У каструлю влити воду, рослинне масло, додати сіль і цукор. Маринад в каструлі поставити на невеликий вогонь і довести до кипіння. Коли сіль і цукор повністю розчиняться, додати оцет.

В маринад відправити нарізані болгарські перці, тушкувати під кришкою на повільному вогні близько 10 хвилин.

Банки і кришки для консервації лечо стерилізувати. По банкам розкласти готові болгарські перці в маринаді. Закатати банки герметично, перевернути їх догори дном, укутати ковдрою і залишити остигати на добу. Остигле лечо буде прекрасно зберігатися в прохолодному темному місці. Приємного апетиту!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з перцю без помідорів Лечо з перцю на зиму Лечо класичне Салати без помідорів на зиму Салати без цибулі на зиму Солодке лечо на зиму