Лечо з огірками і кабачками смачне і виглядає дуже апетитно! Якщо ви не знаєте, куди застосувати і як з користю використовувати переросли кабачки і огірки, то цей рецепт те, що вам потрібно. Воно виходить соковитим і яскравим. Ароматна закуска стане для вас дивовижним і приємним відкриттям.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 1,4 кг
  • Огірки – 1,4 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати лечо з огірками і кабачками. Добре вимийте помідори, обсушіть їх і вирізати плодоніжку. Потім наріжте невеликими шматочками.

Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці.

Кабачки добре вимийте, обсушіть, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, розріжте вздовж і за допомогою столової ложки вийміть серцевину з насінням. Очищені кабачки наріжте середнім за розміром кубиком.

Ретельно огірки вимийте, обсушіть за допомогою паперових рушників. Обріжте кінчики, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищені огірки наріжте середнім за розміром кубиком.

Подрібнені овочі викладіть в каструлю з товстим дном. Часник очистіть, промийте під водою і пропустіть через прес, додати до овочів.

Влийте необхідну кількість рослинного масла, додайте куховарську сіль, цукровий пісок і томатну пасту.

Поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Перемішайте і варіть 35 хвилин, періодично помішуючи.

Петрушку ретельно промийте і просушіть, нарубаєте гострим ножем і додайте в овочеву масу.

Потім влийте необхідну кількість столового оцту, ретельно перемішайте і варіть ще 15 хвилин.

Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Каструлю з гарячою овочевий заготівлею зніміть з вогню.

Гаряче лечо з огірками і кабачками акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з лечо догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження на добу, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Лечо з кабачків і помідорів Салат з кабачків та огірків на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без цибулі на зиму Солодке лечо на зиму