Лечо з помідорів і перцю – ніжний смачний овочевий салат без властивої оцту кислинки. Ця заготовка може вживати в їжу усіма без винятку.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1,3 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Сіль – 20 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати лечо з помідорів та перцю без оцту легко! Овочі ретельно промийте, просушіть. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, вирізати плодоніжку, м’якоть наріжте тонкою соломкою.

Помідори наріжте часточками невеликого розміру, місце кріплення плодоніжки виріжте.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками. Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, обсмажте цибулю до м’якості.

Всі підготовлені овочі складіть в емальовану каструлю, додайте сіль, чорний перець, влийте дві столові ложки води, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь, тушкуйте 10 хвилин від моменту закипання.

Після гасіння болгарський перець повинен залишитися хрустким.

Банки для закаток помийте з содою, стерилізуйте їх, кришки прокип’ятіть. Розкладіть лечо по банкам, прикрийте їх кришками. На дно глибокої об’ємної каструлі покладіть в кілька разів складений рушник, встановіть на нього банки, влийте в каструлю воду так, щоб вона доходила до «плечей» банок. Стерилізуйте банки в окропі 35-40 хвилин.

Після стерилізації загорніть банки, укрийте їх теплою ковдрою і дайте охолонути «під шубою». Навіть без оцту лечо з помідорів і перцю відмінно зберігаються в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Гостре лечо на зиму Лечо Лечо по-болгарськи Овочеві салати без цукру на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму