Ліниві голубці без м’яса готуються дійсно нескладно, їх можна загасити як окремі котлети або ж у вигляді загальної маси, що зробити ще простіше. Сама трудомістка частина приготування ледачих голубців – це підготовка овочів до гасіння. Рецепт розрахований на любителів вегетаріанської кухні або ж для тих, хто дотримується церковний пост.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білоголова 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Рис білий – 0.75 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – за бажанням
- Вода або Бульйон – 0.5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ледачих голубців без м’яса? Всі овочі обмийте і очистіть, моркву натріть на тертці, а цибулю дрібно нарубаєте.
Капусту нашаткуйте ножем, а болгарський перець наріжте невеликими кубиками, очистивши його від насіння і плодоніжки.
подрібніть На тертці томати в кашку, шкірку з них можна наперед зняти, потримавши в окропі. Замість томатів також використовувати томатну пасту або соус.
Лук обсмажте в глибокому посуді, краще всього – в казані
Додайте до цибулі моркву, болгарський перець, трохи обсмажте і додайте подрібнену капусту.
Перемішайте всі овочі, трохи гарячої води додайте і тушкуйте їх у казані до готовності.
Коли овочі майже повністю утушатся і розм’якшаться, додайте подрібнені томати.
Поки овочі тушатся, рис промийте, залийте окропом і нехай він стоїть так 15-20 хвилин.
Набряклий рис потім перекладіть в казан, додайте туди ж сіль і перець за смаком. Щоб блюдо було м’якше, додайте трохи води або бульйону і тушкуйте під кришкою.
В кінці додайте в казан подрібнену петрушку і рубаний часник за бажанням.
Під кришкою і під рушником пропарте страву ще 15 хвилин, вимкнувши вогонь, щоб рис ввібрав в себе вологу і став розсипчастим. Подавайте страву до столу гарячим.
Приємного апетиту!
Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці в каструлі Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти