Ліниві голубці з цвітної капусти і курячого фаршу з філе не додадуть вам зайвих кілограмів, їх можна їсти в помірних кількостях без страху за свою фігуру. Також такі вироби можна давати діткам без алергії на курятину.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Капуста цвітна – 340 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Корінь петрушки – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Масло олію – для смаження
- Сметана – 2 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Закип’ятити в каструлі воду, підсолити. У окріп вкинути цвітну капусту і бланшувати її приблизно 5 хв. Зварити рис до напівготовності.
Очищені моркву з цибулею дрібно нашаткувати і трохи обсмажити в олії.
Філе курки і капусту прокрутити через м’ясорубку або подрібнити блендером.
Скласти капусту, рис, цибулю з морквою і курятину з миску, посолити, поперчити, додати яйце. Все перемішати.
Окремо змішати томатну пасту, трохи цукру, солі, чорного меленого перцю. Додати сметану і 400 мл теплої води. Збовтати до об’єднання.
Фарш добре перемішати руками, можна пару разів підняти і опустити з силою в миску, щоб він став більш ніжним і повітряним. Мокрими руками ліпити з капустяного фаршу кульки, за розміром подібні на курячі яйця, викладати їх у форму для запікання.
Залити заготовки для голубців приготованим томатним соусом, щоб він їх покрив. Запікати, накривши форму фольгою, у розігрітій до 160 градусів духовці близько 40 хв.
Подавати ліниві голубці з запеченими овочами або вареною гречкою.
Приємного апетиту!
Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці як в дитячому саду