За пропонованим рецептом ви можете приготувати ліниві голубці для дитини у віці від двох років. Для дитячого страви береться фарш з телятини, індички, курки або яловичини. Рис використовуються тих сортів, які добре розварюються, капуста нарізати дуже дрібно подрібнюється або з допомогою терки або блендера. Для соковитості страви готуються ліниві голубці для дитини в сметанному соусі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 1 шт.
- Рис круглозерний – 4 ст. л.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Для соусу: –
- Сметана – 1 склянка
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати ліниві голубці для дитини? Круглий рис кілька разів промийте холодною водою і відваріть до повної готовності, а потім остудіть.
Капусту нашаткуйте ножем на тонку соломку. Якщо капуста тверда, то натріть її на крупній тертці або подрібніть в блендері. Нашатковану капусту покладіть в миску, посипте сіллю і рукою трохи перетріть, щоб вона дала сік.
Почистіть цибулю і наріжте її на маленькі кубики.
В окремий посуд покладіть м’ясний фарш, додайте до нього відварений рис і подрібнену капусту, вбийте яйце, трохи посоліть і рукою ретельно вимісіть.
З приготованого фаршу мокрими руками сформуйте невеликі кульки і покладіть їх у форму для запікання, змащену олією.
В піалі змішайте сметану з томатною пастою і невеликою кількістю солі. Цим соусом залийте ліниві голубці у формі. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин.
Ліниві голубці для дитини готові. Можете подавати до столу.