Ліниві голубці за класичним рецептом гарні своїм простим приготуванням. Смачне блюдо стане великою ситним обідом для всієї родини.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Рис білий – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Томатна паста – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт приготування ледачих голубців за класичним рецептом. Відварюємо рис в підсоленій воді. На це піде близько 10 хвилин.
Подрібнюємо цибулину, моркву пропускаємо через крупну тертку.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю і моркву, постійно перемішуємо.
За смаком додаємо сіль і перець.
Білокачанну капусту нарізаємо дуже дрібно. Качан не використовуємо.
Подрібнену капусту додаємо до моркви і цибулі, заливаємо водою і тушкуємо на слабкому вогні 20-30 хвилин.
Фарш викладаємо в глибоку миску разом з овочами та рисом.
Відварюємо яйце, подрібнюємо і додаємо в загальну посуд.
Руками перемішуємо всі інгредієнти і ліпимо котлети.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом.
голубці Злегка обсмажуємо на помірному вогні з усіх боків.
Змішуємо сметану з томатною пастою і поливаємо цим голубці в сковороді.
Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 40 хвилин на слабкому вогні.
Готове блюдо викладаємо на порційні тарілки і посипаємо подрібненою зеленню. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою на сковороді Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці класичні Ліниві голубці на сковороді з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці як в дитячому саду