Перед вами рецепт лінивих голубців, головна перевага яких полягає у використанні духовки для приготування і відсутності попередньої обжарювання інгредієнтів. Це означає, що таке блюдо підійде і дітям. Готується це блюдо швидко і не вимагає спеціальних навичок.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячий фарш – 400 гр.
- Капуста білокачанна – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Вода – 1.5 склянки
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа для фаршу – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати ліниві голубці в духовці без обжарювання? Підготуємо рис. Відправляємо її в каструлю, додаємо воду в пропорції 1:1 і чекаємо, поки випарується вся рідина. Доварювати рис до повної готовності немає необхідності. Включаємо розігріватися духовку до температури 200 градусів.
Білокачанну капусту шаткуємо, попередньо обрізаючи товстий шар у підстави.
Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Всі підготовлені інгредієнти змішуємо в одній посуді – фарш, капусту, цибулю, моркву, рис. Далі вбиваємо курячої яйце.
Все перемішуємо, потім додаємо сіль і спеції за бажанням.
Столову ложку рослинного масла наливаємо у форму для запікання. Формуємо руками голубці – щільно і ретельно їх ліпимо, щоб вони не розвалилися в духовці.
В ємність відправляємо крупно нарізані томати і склянку води. Далі озброюємося блендером і все перебиваємо.
Ліниві голубці заливаємо томатною сумішшю. Зверху додаємо сметану. Поміщаємо страву в розігріту духовку приблизно на 60 хвилин. Стежте, щоб не випарувалася вся рідина. Якщо буде потрібно, підливайте воду.
Ліниві голубці без обжарювання готові! Подавати до столу в гарячому і теплому стані.
Приємного вам апетиту!
Другі страви на кожен день