Голубці страва смачна, але трудомістка. Рецепт лінивих голубців дозволить вам заощадити час приготування, але вийде не менш смачно.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сметана – 100 гр.
  • Томатний сік – 100 мл
  • Масло рослинне – 0.5 ст. л.
  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Рис білий – 150 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рис відваріть до напівготовності в підсоленій воді. У вас це займе 5-7 хвилин. Рис відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Пропустіть свинину разом з цибулею через м’ясорубку.

Капусту промийте, висушіть, дрібно наріжте і змішайте з фаршем, рисом і яйцем. Додайте до отриманої маси сіль і перець, перемішайте.

Мокрими руками сформуйте ліниві голубці і викладіть їх у змащену маслом форму. Запікайте голубці в духовці при 180 градусах 20 хвилин, за цей час вони трохи схопиться.

Для соусу змішайте томатний сік і сметану. Залийте ліниві голубці соусом і запікайте в духовці ще 40 хвилин.

Ліниві голубці подавайте до столу гарячі, на смак вони нічим не поступаються звичайним.

Приємного апетиту!

Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці як в дитячому саду