Голубці страва смачна, але трудомістка. Рецепт лінивих голубців дозволить вам заощадити час приготування, але вийде не менш смачно.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сметана – 100 гр.
- Томатний сік – 100 мл
- Масло рослинне – 0.5 ст. л.
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Рис білий – 150 гр.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рис відваріть до напівготовності в підсоленій воді. У вас це займе 5-7 хвилин. Рис відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Пропустіть свинину разом з цибулею через м’ясорубку.
Капусту промийте, висушіть, дрібно наріжте і змішайте з фаршем, рисом і яйцем. Додайте до отриманої маси сіль і перець, перемішайте.
Мокрими руками сформуйте ліниві голубці і викладіть їх у змащену маслом форму. Запікайте голубці в духовці при 180 градусах 20 хвилин, за цей час вони трохи схопиться.
Для соусу змішайте томатний сік і сметану. Залийте ліниві голубці соусом і запікайте в духовці ще 40 хвилин.
Ліниві голубці подавайте до столу гарячі, на смак вони нічим не поступаються звичайним.
Приємного апетиту!
Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці як в дитячому саду