Ліниві голубці вже давно зайняли почесне місце на обідньому столі, адже це блюдо готується дуже швидко, а виходить ситним та смачним. Але навіть такий хороший рецепт можна зробити ще краще, всього лише додавши сир в якості інгредієнта. З ним ліниві голубці придбають ніжність і характерну сирну солодкість.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна (невеликий) – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Рис білий – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 500 гр.
- Сир – 150 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати ліниві голубці в духовці з сиром? Готуємо всі необхідні інгредієнти. Капусту тонко шаткуємо. Рис промиваємо до прозорості води і відварюємо до готовності. Сир натираємо на крупній тертці.
Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо до нього моркву, тушкуємо 5 хвилин.
В окремій ємності змішуємо сметану з томатною пастою, солимо масу і перчимо, перемішуємо до однорідності.
Фарш з’єднуємо з трохи остиглими рисом і засмажкою, сиром і яйцями. Усе ретельно вимішуємо. З отриманої маси формуємо кульки, трохи обсмажуємо їх на сковороду до утворення золотисто скоринки. Форму для випікання змащуємо олією, викладаємо на неї обсмажені м’ясні кульки, заливаємо їх підготовленим сметанним соусом. Готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Ліниві голубці з сиром подаємо гарячими, наприклад, із салатом і сметаною. Смакота!
Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці з рисом