Ліниві голубці можна приготувати на обід або вечерю в якості основного блюда. На сковороді, в каструлі, мультиварці або духовці вийде однаково смачно.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Фарш м’ясний – 450 – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 1000 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Рис білий – 100 – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 0.5 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ледачих голубців у каструлі шарами? Капусту помийте, дрібно наріжте і тушкуйте до м’якості. До готовності капуста дійде в каструлі разом з іншими продуктами.
На сковороді обсмажте фарш, посоліть і приправте його спеціями.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Обсмажте до напівготовності цибулю і моркву.
Рис промийте холодною водою.
На дно каструлі влийте соняшникову олію, першим шаром викладіть ½ частину капусти. Потім шар фаршу, на нього висипте рис.
На фарш покладіть шар з обсмаженої моркви і цибулі, розрівняйте його ложкою по всій поверхні. Останнім шаром викладіть решту капусти.
На сковороді обсмажте борошно, додайте сметану і томатну пасту, влийте гарячу воду, розмішайте до однорідної маси, посоліть і приправте. Готовий соус влийте в каструлю до лінивих голубців.
Тушкуйте ліниві голубці під кришкою 15-20 хвилин на повільному вогні, не перемішуючи. Натріть хліб часником, обсмажте на сковороді і подавайте разом з голубцями.
Приємного апетиту!
Другі страви на кожен день Дуже ліниві голубці Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти