Ліниві голубці можна приготувати на обід або вечерю в якості основного блюда. На сковороді, в каструлі, мультиварці або духовці вийде однаково смачно.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 450 – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 1000 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Рис білий – 100 – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 0.5 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ледачих голубців у каструлі шарами? Капусту помийте, дрібно наріжте і тушкуйте до м’якості. До готовності капуста дійде в каструлі разом з іншими продуктами.

На сковороді обсмажте фарш, посоліть і приправте його спеціями.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Обсмажте до напівготовності цибулю і моркву.

Рис промийте холодною водою.

На дно каструлі влийте соняшникову олію, першим шаром викладіть ½ частину капусти. Потім шар фаршу, на нього висипте рис.

На фарш покладіть шар з обсмаженої моркви і цибулі, розрівняйте його ложкою по всій поверхні. Останнім шаром викладіть решту капусти.

На сковороді обсмажте борошно, додайте сметану і томатну пасту, влийте гарячу воду, розмішайте до однорідної маси, посоліть і приправте. Готовий соус влийте в каструлю до лінивих голубців.

Тушкуйте ліниві голубці під кришкою 15-20 хвилин на повільному вогні, не перемішуючи. Натріть хліб часником, обсмажте на сковороді і подавайте разом з голубцями.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Дуже ліниві голубці Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти