Голубці сформуем у вигляді котлет, поєднавши у фарші всі складові разом з капустою, обсмажимо і запечемо в сковороді під соусом. Блюдо ароматне, ніжне і дуже смачне. Можна подавати як самостійне гаряче або з овочевим гарніром або картопляним пюре. Фарш краще використовувати змішаний – свинячий і курячий.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичий фарш – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Рис білий – 50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 1 шт.
- Сметана 26% – 200 гр.
- Томатна паста – 200 гр.
- Вода – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати ліниві голубці з капустою, у невеликому сотейнику закип’ятити воду, посоліть і покладіть рис. Поваріть його 10 хвилин, помішуючи періодами. Перекладіть в друшляк і дайте стекти рідини і охолонути.
Моркву і цибулю очистіть і сполосніть. Цибуля порубаєте ножем дрібно, моркву натріть крупно.
В гарячу сковороду з 2 ст. л. олії підрум’яньте цибулю. Перекладіть до нього моркву і перемішайте, підсмажте овочі на середньому вогні 5 хвилин.
З капусти видалити верхні листки і тонко наріжте м’яку частину.
капусту Перекладіть в сковороду і перемішайте. Додайте 100 мл води і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і тушкуйте на малому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
Яйце відварити круто 10 хвилин. Почистіть і подрібніть ножем. Фарш покладіть в глибоку миску. Додайте подрібнене яйце, остиглий рис та овочі. Додайте сіль і перець і перемішайте.
Сформуйте невеликі котлети, змочуючи руки в холодній воді, щоб зменшити прилипання продуктів.
У сковороді розігрійте трохи олії і обсмажте голубці на великому вогні з двох боків до рум’яності. До готовності тримати немає необхідності.
Додайте в сметану, томатну пасту і розмішайте, посоліть. Викладіть суміш на голубці, зменшіть вогонь і тушкуйте 30 хвилин під кришкою. Подавайте ароматне блюдо гарячим.
Другі страви на кожен день Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці на сковороді Ліниві голубці на сковороді з капустою, рисом і фаршем