Гнізда з локшини з фаршем на сковороді готуються швидко і красиво виглядають, так як локшина тоненька і має міцне і щільне дно. У цьому рецепті вам пропонується їх приготувати в томатній заливці з пряними травами. Фарш візьміть свино-яловичий, так буде соковитіше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гнізда з макаронів – 8 шт.
- Фарш мясний (свино-яловичий) – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
- Кріп – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування локшини гнізда з фаршем на сковороді. Томатна паста просочить локшину при гасінні і зробить її красивого кольору.
Локшину гнізда візьміть з розрахунку 2 штуки на одну порцію.
Свино-яловичий фарш попередньо розморозьте в холодильнику.
Фарш перекладіть в зручну посуд і по своєму смаку посипте сіллю і червоним меленим перцем.
Почистіть цибулю, наріжте її на маленькі кубики і перекладіть до фаршу.
Потім фарш добре вимісити.
Приготованим фаршем заповніть гнізда, накладаючи його врівень з краєм гнізда.
Фаршировані гнізда компактно укладете в глибоку сковороду.
Потім приготуйте соус для гасіння макаронів. Для цього в чашку покладіть томатну пасту.
Для соусу візьміть будь-яку універсальну приправу, яка вам більше до смаку, і насипте її до томатної пасти.
Базилік промийте, відірвіть листочки з гілок, їх дрібно поріжте і перекладіть до томату.
Дрібно наріжте пучок зеленого кропу і додайте його до пасти.
Насипте до пасти сіль і цукор. Потім налийте до пасти 1,5 склянки гарячої води і все добре перемішайте.
Приготованим томатним соусом з приправами залийте гнізда в сковорідці до рівня верхнього краю гнізд. Якщо соус недостатньо, додайте в сковороду гарячу воду, адже потрібно, щоб макарони приготувалися рівномірно.
Сковорідку з гніздами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Лопаткою гнізда трохи відокремте від дна сковороди, щоб не прилипли під час гасіння.
закрийте Сковороду кришкою і тушкуйте гнізда на невеликому вогні протягом 15 хвилин.
Приготовані з локшини гнізда перекладіть на порційні тарілки і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем на сковороді