Сьогодні пропоную приготувати лимонні мафіни на кефірі. Дуже люблю цитрусові, особливо мені подобається поєднання бісквітного або пісочного тіста з лимоном. Випічка виходить повітряної і ароматною. Особливо мені подобаються лимонні мафіни в поєднанні з ранковою чорною кавою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Манна крупа – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до готування лимонних маффінів на кефірі. Манну крупу насипте в глибоку ємність.

Потім залийте необхідною кількістю кефіру.

Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для того, щоб манна крупа набухла.

Лимон добре промийте під холодною проточною водою, а потім обдайте окропом. Наріжте на середні за розміром шматочки, очистіть від кісточок. Викладіть в чашу блендера.

Подрібніть до однорідної консистенції.

В глибоку миску насипте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру. Додайте курячі яйця.

З допомогою міксера ретельно збийте до однорідної пишної консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером.

Манна крупа до цього часу добре набухне і збільшиться в об’ємі.

Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач, сіль і ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти введіть в набряклу манку. Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.

Додайте подрібнений лимон.

Добре перемішайте силіконової лопаткою.

В останню чергу додайте збиті курячі яйця.

Ретельно перемішайте.

Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть деко з мафінами. Лимонні мафіни на кефірі трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок. Викладіть на блюдо і присипте цукровою пудрою. За бажанням прикрасьте гілочкою свіжої м’яти.

Готові маффіни подавайте на стіл до свіжозвареної чаю або ароматної кави.

Приємного апетиту!

Кекси в паперових формочках Кекси на кефірі з родзинками Лимонний кекс класичний Лимонні кекси Мафіни класичні ПП кекси