Сьогодні пропоную приготувати лимонні мафіни на кефірі. Дуже люблю цитрусові, особливо мені подобається поєднання бісквітного або пісочного тіста з лимоном. Випічка виходить повітряної і ароматною. Особливо мені подобаються лимонні мафіни в поєднанні з ранковою чорною кавою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Манна крупа – 150 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до готування лимонних маффінів на кефірі. Манну крупу насипте в глибоку ємність.
Потім залийте необхідною кількістю кефіру.
Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для того, щоб манна крупа набухла.
Лимон добре промийте під холодною проточною водою, а потім обдайте окропом. Наріжте на середні за розміром шматочки, очистіть від кісточок. Викладіть в чашу блендера.
Подрібніть до однорідної консистенції.
В глибоку миску насипте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру. Додайте курячі яйця.
З допомогою міксера ретельно збийте до однорідної пишної консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером.
Манна крупа до цього часу добре набухне і збільшиться в об’ємі.
Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач, сіль і ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти введіть в набряклу манку. Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.
Додайте подрібнений лимон.
Добре перемішайте силіконової лопаткою.
В останню чергу додайте збиті курячі яйця.
Ретельно перемішайте.
Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть деко з мафінами. Лимонні мафіни на кефірі трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок. Викладіть на блюдо і присипте цукровою пудрою. За бажанням прикрасьте гілочкою свіжої м’яти.
Готові маффіни подавайте на стіл до свіжозвареної чаю або ароматної кави.
Приємного апетиту!
Кекси в паперових формочках Кекси на кефірі з родзинками Лимонний кекс класичний Лимонні кекси Мафіни класичні ПП кекси