Лимонний кекс з родзинками – приголомшливий варіант смачного частування. Готується він елементарно просто і швидко, а його чудовий лимонний смак і аромат не залишать байдужим нікого з гостей.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 175 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Ізюм – 175 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати лимонний кекс з родзинками. Заздалегідь дістаємо з холодильника вершкове масло і яйця, нам необхідно, щоб вони були кімнатної температури. Родзинки кладемо в глибоку тарілку і заливаємо окропом на 10 хвилин, потім добре промиваємо і відкидаємо на друшляк. За бажанням можна родзинки замочити в коньяку на 20 хвилин.
Кладемо в ємність розм’якшене вершкове масло і збиваємо його з цукром до стану пишної білої маси. Потім, не перестаючи збивати, додаємо по одному яйця, в результаті у нас повинна вийти однорідне пишне тісто.
На тертці натираємо лимонну цедру, акуратно знімаємо тільки жовту частину. Потім розрізаємо лимон і видавлюємо лимонний сік. У тісто додаємо родзинки, лимонний сік, лимонну цедру і перемішуємо.
В тісто просіваємо борошно, додаємо розпушувач і сіль. Все добре перемішуємо до однорідної консистенції.
Форму змащуємо вершковим маслом або застеляємо пекарським папером, викладаємо в неї тісто і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою.
Готовий кекс дістаємо з духовки і даємо йому охолонути. Після цього перекладаємо його на блюдо або дошку і посипаємо цукровою пудрою.
Бісквітні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси в духовці Кекси з родзинками Кекси з сухофруктами