Якщо ви любите пироги з мінімальним кількість тіста і з великою кількістю начинки, цей рецепт варто уваги. В якості основи візьмемо тонкий пласт готового листкового тіста. Для начинки змішаємо рікотту зі сметаною – така комбінація дає на виході дуже ніжну консистенцію і м’який вершковий смак. Звичайно, можна замість рікотти і традиційний сир додати, результат буде відрізнятися, але все одно смачно. Важливо використовувати саме жирну сметану – вона забезпечить правильний смак та щільну консистенцію начинці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Чорниця – 300 гр.
- Сметана 26% – 300 гр.
- Сир Рікотта – 200 гр.
- Цукор-пісок – 5 – 6 ст. л.
- Рисова мука біла – 60 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
- цукор – 2 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати листковий пиріг з чорницею і сметаною легко! Відразу готуємо сметанную начинку. Для цього в миску розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, ванілін і щіпку солі. Збовтуємо до однорідності. Додаємо рисове борошно, сметану і рікотта. Міксером або блендером змішуємо всі разом до отримання однорідної маси.
Листкове бездріжджове тісто завчасно розморожуємо. На присипаної борошном робочій поверхні розкачуємо його качалкою за розміром форми для випічки. Враховуємо, що краї тіста повинні будуть сформувати бортики. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом і відразу вкладаємо в неї розкатане тісто. Бортики витягуємо наверх, як на фото.
На тісто виливаємо сметанную начинку рівним шаром. Чорницю промиваємо і викладаємо на рушник, щоб ягоди добре обсохнули. Підготовлені ягоди викладаємо поверх сметанного шару.
Залишені бортики тіста злегка загинаємо, щоб закрити начинку по периметру. Зверху посипаємо пиріг коричневим цукром.
Духовку завчасно розігріваємо до температури 170 градусів. Форму зі сформованим пирогом ставимо на середній рівень розігрітій духовки і випікаємо протягом п’ятдесяти-п’ятдесяти п’яти хвилин. Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Перекладаємо випічку на блюдо і подаємо до столу, розрізаємо на порційні шматки.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з чорницею Заливний пиріг з чорницею Заливний пиріг на сметані Пиріг з чорницею з листкового тіста Пиріг з чорницею і сметанною заливкою Пиріг з чорницею на сметані Тісто для заливного пирога