Легкий десерт для тих, хто не любить класичні ягідні пироги з-за їх зайвої нудотності. У цьому рецепті кислинка сиру відмінно поєднується зі смаком будь-яких ягід, у тому числі і з вишнею.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Листкове тісто бездріжджове або Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Вишня – 250 гр.
- Сир – 450 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукрова пудра – 4 ст. л.
- Ванільний цукор – 5 – 7 гр.
Процес приготування:
Готувати листковий пиріг з вишнями і сиром легко! Сир викладіть в глибоку миску і перемішайте з цукровою пудрою. Для отримання більш гладкою і однорідної текстури сир можна попередньо перетерти через сито.
Розбийте яйця в окрему миску, відокремте жовтки, відкладіть їх у невелику ємність і приберіть в холодильник. Білки збийте за допомогою міксера до стійких піків.
Частинами введіть збиті білки в сирну масу і акуратно перемішайте до однорідності. Слідом вмішайте вишню. Якщо берете заморожені ягоди, то дайте їм попередньо відстоятися в друшляку, щоб стік зайвий сік, а також можете додатково їх трохи віджати через марлю.
Розкачайте пласт листкового тіста в довжину.
Викладіть на нього начинку і розподіліть рівним шаром, залишаючи в одного краю вільних кілька сантиметрів.
Скрутіть тісто з начинкою рулетом. Дістаньте з холодильника жовтки, злегка збийте їх виделкою і змажте з внутрішньої сторони той край пласта, який ви залишали без начинки. Акуратно притисніть його до рулету, щоб пиріг згодом не розвалився.
Наколіть рулет зверху виделкою і змастіть зверху рештою жовтком. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 С, протягом приблизно 30 хвилин. Орієнтуйтеся на ступінь готовності тіста і колір скоринки.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею з листкового тіста Пиріг з вишнею на швидку руку Пиріг з сиром та вишнями Пироги з вишнею