Дуже ніжні і соковиті мафіни на кефірі з ягодами. Тісто просто тане в роті! Все тому, що в склад входить вершкове масло, а заміс виробляємо активним збиванням. Це трохи нетипово для приготування мафінів, оскільки тісто для них зазвичай змішується вручну і без зайвих рухів. Але в даному випадку просто необхідно додати повітря в м’якуш кексів, адже саме його пориста ніжна текстура може гідно підкреслити свіжу соковитість ягідної начинки. Ягоди, до речі, можна використовувати як свіжі, так і заморожені.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно – 2 склянки
  • Ванілін – 0.25 ч. л.
  • Ягоди – 1 склянка
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як почати готувати мафіни на кефірі з ягодами? В об’ємну миску розбиваємо яйця і висипаємо цукровий пісок. Міксером на високій швидкості збиваємо інгредієнти, поки не вийде світла і досить щільна піна. Потім вливаємо кефір. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану і додаємо його слідом за кефіром. Знову збиваємо всі разом міксером на середній швидкості.

В отриману рідку масу просіваємо борошно, додаємо розпушувач, щіпку солі і ванілін. Продовжуємо працювати міксером, щоб змішати всі компоненти: починаємо з низькою швидкості і поступово додаємо обертів. Готове тісто виходить середнього ступеня густоти, повітряне, ллється і блискуче.

Форму для випічки змащуємо тонким шаром рослинного масла. Якщо використовуються силіконові формочки, що змазування не потрібно. Також можна використовувати паперові капсули-кошики, помістивши їх у будь-які форми відповідного розміру. Змащувати їх не треба. Заповнюємо форми тістом до половини обсягу. Потім викладаємо ягоди на тісто. Якщо ви використовуєте заморожену сировину, то попередньо розморожувати його не потрібно. Не потрібно класти занадто багато начинки, достатньо буде чайної ложки ягід на один мафін. Покриваємо ягоди невеликим шаром тіста: необхідно враховувати, що вироби ще збільшаться при випічці приблизно на чверть від свого розміру.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Формочки з тістом встановлюємо на середній рівень і випікаємо протягом півгодини орієнтовно. Коли мафіни покриються вираженою рум’яною скоринкою, можна вважати, що вони готові. Також можна перевірити готовність тіста зубочисткою, її встромлено в середину одного з кексів. Якщо зубочистка виходить без слідів вологого м’якушки, то готові вироби. Дістаємо мафіни з духовки, витягаємо їх з форм і повністю охолодити. Перед подачею посипаємо випічку цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Ванільні кекси Кекси в силіконових формочках Кекси з ягодами Кекси на кефірі Мафіни на кефірі