Цей рецепт допоможе вам приготувати корисний і смачний десерт. Такі мафіни стануть чудовим завершенням сімейного вечері. Приготувавши цей рецепт, ви точно захочете повторити його ще раз.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 200 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванільний цукор – 40 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Чорниця – 150 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати мафіни з чорницею на кефірі. Обов’язково уважно підійдіть до вибору чорниці. Якщо її запах буде кислуватим, значить, ягоди вже почали псуватися. Використовувати такий продукт для приготування категорично не рекомендується. Ви також можете додати в мафіни заморожену чорницю, однак з нею смак буде не таким яскравим і насиченим. Переберіть чорницю, видаляючи з неї всі зіпсовані плоди. Перекладіть ягоди в глибоку миску і залийте її водою. На поверхню повинен спливти різне сміття, який міг загубитися серед чорниці. Ви можете прибрати його з допомогою шматочка непотрібної тканини. Потім поміняйте воду і залиште в ній чорницю приблизно на 15-20 хвилин. Коли час вийде, промийте ягоди кілька разів. Розташуйте на столі паперові рушники. Викладіть на них чорницю. Рушники вберуть в себе всю зайву вологу з поверхні чорниці.
невелику, але глибоку тарілку розбийте яйце. Додайте до нього кефір. Ви також можете замінити його молоком будь-якої жирності. Налийте в ємність рослинне масло, можете замінити вершковим маслом. Акуратно розмішайте отриману масу за допомогою міксера. Якщо його не виявиться на вашій кухні, скористайтесь віночком. В результаті у вас повинна вийти однорідна маса.
Борошно необхідно просіяти з допомогою сита. Бажано зробити це кілька разів. Завдяки даному кроці ваша випічка вийде соковитою і м’якою, а саме тісто – пористим і повітряним. Також сито не дозволить потрапити в мафіни різного сміття, що можу опинитися серед борошна. Додайте до борошна розпушувач і цукровий пісок. Добре розмішайте суміш. Після цього насипте в неї ванільний цукор. Він додасть вашій випічці дуже приємний аромат, який відразу пробудить у вас апетит. Ще раз все перемішайте.
Починайте поступово додати суху суміш до маси з кефіру, яйця і масла. Краще всього зробити це в кілька етапів. Після кожного додавання добре розмішуйте тісто. Найкраще робити це за допомогою ложки. Тісто у результаті повинно вийти однорідним і не дуже густим. Додайте в нього сухі ягоди чорниці. Акуратно перемішайте тісто з допомогою зворотного боку ложки. Так ви точно не роздушіть ягоди.
Тепер нам знадобиться форма для випічки. Краще всього використовувати силіконову, так як її не потрібно змащувати, і вона буде добре відходити від мафінів. Однак якщо її не виявиться на вашій кухні, ви зможете використовувати іншу форму. Наповніть форму тестом. Поставте її в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Мафіни будуть готуватися приблизно 30-35 хвилин. Перевіряти їх ви зможете за допомогою звичайної зубочистки. Вона не залишить на поверхні мафінів помітних слідів. Коли вони будуть повністю готові, на їх поверхні з’явиться золотава скоринка. Після цього вам потрібно буде вимкнути духовку.
Готові маффіни з чорницею перекладіть на тарілку. Дайте їм трохи охолонути. Після цього ви можете оформити їх за допомогою цукрової пудри або свіжих ягід. Такий десерт зможе сподобатися як дорослим, так і маленьким членам вашої сім’ї. Приступайте до приготування!
Кекс на кефірі духовке Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси на рослинному маслі Маффины