Мафіни з цукатами – смачні і ароматні американські кекси, які встигли стати популярним напоєм у всьому світі. Готувати їх дуже просто, головне слідувати перевіреним рецептом. А щоб зробити ласощі ще апетитніше прикрасьте рум’яний верх цукровою пудрою!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Маргарин вершковий – 125 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
  • Цукати – 150 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати мафіни з цукатами, в глибокій ємності змішуємо яйця, цукровий пісок ретельно їх віночком збиваємо в однорідну масу.

Маргарин розтоплюємо на водяній бані і додаємо до яєць. Також вводимо сметану і просіяне через ситечко борошно. Гасимо оцтом Соду і вводимо в тісто, добре розмішуємо.

Тепер додаємо в тісто цукати і перемішуємо.

Беремо силіконові формочки для кексів. Викладаємо тісто так, щоб воно заповнювало формочку на 2/3.

Ставимо формочки з мафінами на деко і відправляємо їх в нагріту духовку при 200 градусах. Випікаємо мафіни до рум’яного верху приблизно 30-35 хв. Готовність можна акуратно перевірити зубочисткою.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси в паперових формочках Кекси на сметані Кекси на сметані в силіконових формочках