Кожна господиня готує малосольні огірочки за своїм улюбленим рецептом. Я пропоную приготувати малосольні огірки на газованій воді. Приготовлені таким способом огірочки виходять ароматними і хрусткими. Апетитна закуска підійде практично до будь-якої страви.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Огірки – 1,2 кг
- Часник (молодий) – 3 головки
- Кріп – 1 пучок
- Лавровий лист – 1 шт.
- Кардамон – 0,5 ч. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Часник – 5 зуб.
- Для розсолу: –
- Вода мінеральна (сильногазована) – 1,2 л.
- Сіль морська – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт малосольних огірків на газованій воді простий у приготуванні! Насамперед, приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малосольних огірочків. Огірки вибирайте середнього або маленького розміру. Ретельно вимийте їх в прохолодній воді, а потім обсушити, виклавши на кухонне рушник або за допомогою паперових рушників. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній проточній воді.
Кріп і стебла молодого часнику промийте в прохолодній воді, після чого струсіть від зайвої вологи, потім подрібніть за допомогою гострого ножа.
Очищений часник роздушіть плоскою стороною ножа, а потім дрібно наріжте.
Необхідну кількість крупної солі розведіть в невеликій кількості гарячої води, ретельно перемішайте до повного розчинення. Краще всього використовувати морську сіль.
Обріжте кінчики огірочків, а потім викладіть їх у підготовлену глибоку ємність, в якій будете солити закуску. Додати подрібнену зелень і часник.
Розведену в гарячій воді сіль з’єднайте з сильногазований мінеральною водою. Приготовленим розсолом залийте огірочки, додайте необхідну кількість зерен гірчиці і кардамон, а також лавровий лист.
накрийте Ємність кришкою і помістіть в холодильник на 12 годин.
Після закінчення часу охолоджені огірочки подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в каструлі Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування