Кожна господиня готує малосольні огірочки за своїм улюбленим рецептом. Я пропоную приготувати малосольні огірки на газованій воді. Приготовлені таким способом огірочки виходять ароматними і хрусткими. Апетитна закуска підійде практично до будь-якої страви.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Огірки – 1,2 кг
  • Часник (молодий) – 3 головки
  • Кріп – 1 пучок
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Кардамон – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода мінеральна (сильногазована) – 1,2 л.
  • Сіль морська – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт малосольних огірків на газованій воді простий у приготуванні! Насамперед, приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малосольних огірочків. Огірки вибирайте середнього або маленького розміру. Ретельно вимийте їх в прохолодній воді, а потім обсушити, виклавши на кухонне рушник або за допомогою паперових рушників. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній проточній воді.

Кріп і стебла молодого часнику промийте в прохолодній воді, після чого струсіть від зайвої вологи, потім подрібніть за допомогою гострого ножа.

Очищений часник роздушіть плоскою стороною ножа, а потім дрібно наріжте.

Необхідну кількість крупної солі розведіть в невеликій кількості гарячої води, ретельно перемішайте до повного розчинення. Краще всього використовувати морську сіль.

Обріжте кінчики огірочків, а потім викладіть їх у підготовлену глибоку ємність, в якій будете солити закуску. Додати подрібнену зелень і часник.

Розведену в гарячій воді сіль з’єднайте з сильногазований мінеральною водою. Приготовленим розсолом залийте огірочки, додайте необхідну кількість зерен гірчиці і кардамон, а також лавровий лист.

накрийте Ємність кришкою і помістіть в холодильник на 12 годин.

Після закінчення часу охолоджені огірочки подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в каструлі Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування