Пропонуємо рецепт заготівлі малини на зиму без єдиного грама цукру. Ягоди будуть відмінно зберігатися у власному соку. Все завдяки стерилізації: в процесі теплової обробки ягоди виділять сік і продезинфікують.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Малина – 1500 гр.
Процес приготування:
Як приготувати малину у власному соку без цукру на зиму? Перебираємо малину: оглядаємо кожну ягідку, щоб не допустити дефектних примірників і видалити всіх жучків. Мити ягоди не потрібно, залишаємо їх як є. Якщо є забруднені плоди, їх можна швидко промити прохолодною водою і потім обсушити на рушнику.
Банки з кришками відразу моєму і даємо обсохнути
Підготовлену малину засипаємо в чисті банки доверху. Ягоди при стерилізації осядуть. Залишаємо якусь кількість малини для додавання в банки в процесі стерилізації. Прикриваємо кришкою.
В широку каструлю або таз стелимо рушник, на нього ставимо банки з малиною і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона доходила до рівня «плічок» банок. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кип’ятимо двадцять-двадцять п’ять хвилин на невеликому вогні.
Відкриваємо кришки і доповідаємо ягоди. Знову прикривають кришками і продовжуємо стерилізувати, поки ягоди в банках повністю не покриються соком. Орієнтовно це займе ще півгодини. Потім дістаємо банки по одній і обережно закручуємо кришками.
Закупорені банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати. Охолоджені банки з малиною прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.
Смачного!