При цьому простому і швидкому способі заготівлі малини на зиму ягода довго зберігає свій аромат і корисні властивості. Малину вибирають зрілу, чисту, неушкоджену (мити її перед заготівлею не рекомендується), та цим вимогам відповідає садова ягода або ремонтантна. Подрібнюють малину будь-яким способом. Співвідношення ягоди і цукру визначається строком зберігання малини в холодильнику: при зберіганні до 3 місяців – 1:1, до 6 місяців – 1:1,5, більше 6 місяців – 1:2.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як почати готувати малину з цукром без варіння в холодильнику на зиму? Зібрану малину акуратно і ретельно переберіть. Видаліть дрібне сміття і плодоніжки. Пошкоджені ягоди відніміть.

Підготовлену малину перекладіть у чистий сухий посуд і насипте до неї розраховане кількість цукру з урахуванням того, який час ви плануєте зберігати заготовку в холодильнику.

Потім ягоди з цукром потрібно подрібнити. Це роблять дерев’яною ложкою або картопляної товкачиком. Якщо хочете, щоб у заготівлі залишилися великі шматочки малини, перемніть її чистою рукою.

Потім посуд з малиновою масою прикрийте серветкою або кришкою і залиште на 8 годин, щоб весь цукор повністю розчинився. За цей час ягоду можна кілька разів перемішати ложкою.

Через 8 годин малинове варення буде готово. Сухим способом стерилізуйте ємності і кришки для заготівлі. Зазвичай використовують для цього скляні банки невеликого об’єму або пластиковий посуд. Приготоване варення расфасуйте по банкам. Поверх варення можете насипати по столовій ложці цукру, що буде своєрідною пробкою. Потім банки щільно закрийте кришками і відразу поставте на зберігання в холодильник.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з малини Малина без варіння з цукром на зиму Малина без варіння на зиму Малина на зиму Малина у власному соку на зиму