Варення з малини без кісточок – мрія кожної господині! У даному рецепті описаний простий спосіб приготування малинового ласощі. Варення з малини цінується за свій неповторний смак і аромат, а також за корисні властивості. Зварити малинове варення без кісточок і при цьому зберегти його корисність можна! Читайте рецепт і виконайте описані в ньому кроків.
Інгредієнти: на 1 л.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 10 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати малинове варення без кісточок? Переберіть малину від сміття і акуратно її промийте. Можна зробити це кілька разів.
Далі ягоди помістіть в зручну ємність і товкачкою перебити малину в однорідну масу. Для зручності можна скористатися блендером.
Потім візьміть сито і перетріть ягідне пюре в ємність для варіння. В результаті повинен вийти малиновий сік. Макуха і кісточки прибираємо в бік.
Ємність з малиновим соком ставимо на вогонь, додаємо цукровий пісок. Все перемішуємо і варимо на мінімальному вогні. Коли ягідна маса закипить, варимо ще протягом 15 хвилин. У самому кінці додаємо лимонну кислоту. У процесі варіння не забувайте знімати з’являється пінку.
Гаряче малинове варення розподіляємо по стерилізованим банкам і закручуємо їх кришками. Остуджуємо малинове ласощі під ковдрою в перевернутому вигляді, потім прибираємо на зберігання в темне і прохолодне місце.
Ароматне і шалено смачне малинове варення без кісточок готово!
Приємного вам чаювання!
Варення Варення з малини Варення з малини без кісточок Малина без кісточок на зиму