Манник – десерт, який ми знаємо і любимо з дитинства. Пиріг виходить дуже смачним і з’їдається за лічені хвилини, тому раджу готувати відразу декілька порцій. Простий рецепт вийде навіть у молодої господині.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 3 ч. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Ванілін – 2 ч. л.
- Цукрова пудра – за бажанням
Процес приготування:
Щоб приготувати маннік на молоці з борошном, приготуйте чотири склянки. Відміряйте склянку цукрового піску, склянка борошна, склянка манної крупи і склянку молока.
Заздалегідь розтопіть вершкове масло.
В глибоку миску розбийте курячі яйця, висипте цукровий пісок, додайте розтоплене вершкове масло, влийте рослинне масло і добре розмішайте.
В мікрохвильовій печі підігрійте склянку молока і додайте до отриманої раніше масі. Ретельно перемішайте.
Додайте манну крупу до рідких інгредієнтів.
Добре перемішайте і дайте набрякнути крупі 20-25 хвилин.
Змішайте в окремій ємності борошно, ванільний цукор і розпушувач.
Просіяти сухі інгредієнти через сито до набряклої манки. Добре розмішайте тісто до повного зникнення грудочок.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застелити пекарської папером.
Перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
Випікайте 40 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевірте шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути.
Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Розріжте на шматочки. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням.
Насолоджуйтеся смачним і ароматним десертом. Приємного апетиту!