Дуже смачним виходить манник з бананом на ряжанка. Приготувати манник в домашніх умовах можна не тільки на молоці, кефірі або сметані. Для приготування смачного і ароматного лепешняку можна використовувати і ряжанку. Незвично, але смачно! Додавання бананів робить випічку більш ніжною, за смаком вона буде нагадувати тістечко.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Ряжанка – 500 мл
- Банан – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку з бананом на ряжанка? Манну крупу змішуємо з ряжанкою. Залишаємо суміш на 30 хвилин для набухання манної крупи.
Далі в манну суміш додаємо цукор, ванілін і розпушувач. Всі компоненти лепешняку перемішуємо.
Банани очищаємо і нарізаємо кружечками.
У форму для випічки викладаємо частину тіста, розподіляємо по ньому нарізані банани.
Заливаємо бананову начинку тістом, що залишилося. Відправляємо майбутню випічку в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 40 хвилин до готовності.
Готовий десерт охолоджуємо до кімнатної температури, присипаємо цукровою пудрою. Поріжте випічку на порційні шматочки і подавайте до столу.
Манник з бананом на ряжанці готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока і кефіру Манник без яєць Манник з бананом ПП манник