Пропонуємо рецепт маринованої капусти швидкого приготування. Нарізаємо її у вигляді невеликих шматочків, не шаткуємо. Така капуста буде готова приблизно через 8-10 годин. Закуска виходить дуже смачною: з вираженою кисло-солодкою ноткою, хрусткою, соковитою. Зберігати її потрібно обов’язково в маринаді і в холодильнику. Інгредієнти наведено на трилітрову банку.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 2 – 2.5 кг
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 12 ст.
- Оцет столовий 9% – 12 ст.
- Масло рослинне – 12 ст.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з морквою і часником швидкого приготування? З капусти, знімаємо верхні забруднені листя і вирізаємо качан. Качан промиваємо, обсушуємо і ріжемо на невеликі квадратики.
Моркву чистимо, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі брусочки. Часник звільняємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.
В чисту суху банку кладемо нарізану капусту, перекладаючи її морквою, часником, коріандром і шматочками лаврового листа. Утрамбовуємо руками – овочі повинні лежати щільно.
Для приготування маринаду у воду кладемо сіль, цукор і рослинне масло. Доводимо маринад до кипіння, варимо три хвилини, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. Гарячим маринадом заливаємо капусту з морквою і часником в банку. Овочева суміш повинна бути вкрита розсолом повністю.
Банку закриваємо кришкою. Даємо повністю охолонути і прибираємо в холодильник на вісім-десять годин. Після закінчення зазначеного часу капусту вже можна подавати на стіл. Зберігаємо капусту в холодильнику в закритому всі вигляді. Стежимо, щоб капуста була покриті маринадом.
Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою, оцтом, часником і олією Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом Солодка маринована капуста